رابطه دیابت و بیماری های قلبی

سکته افراد دیابتی به نام سکته خاموش معروف است زیرا که بدون درد و بدون هیچ علامتی و در مواردی در خواب اتفاق می افتد. سکته قلبی از جمله عوارض خطرناک برای بیماران دیابتی است که باید با مراقبت های لازم از بروز آن جلوگیری کنند.

در واقع افراد دیابتی فشار خون بالایی دارند و این مساله یک خطر بزرگ در زمینه افزایش احتمال بروز بیماری های قلبی و عروقی برای این افراد است.

زمانی که فشار خون بالا است فشار های بیشتری به قلب وارد می شود و احتمال بروز خطر افزایش می یابد.

در این مقاله با ما همراه باشید تا از رابطه بیماری دیابت و بیماری های قلبی، علائم سکته قلبی در بیماران دیابتی و انواع راه های پیشگیری از بروز بیماری های قلبی در افراد دیابتی اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم.

دیابت و بیماری های قلبی

یکی از دلایلی که باعث می شود فرد به بیماری های قلبی دچار شود گرفتگی و بسته شدن عروق قلب است. علل و عوامل مختلفی وجود دارد که باعث می شوند شریان های قلبی دچار مشکلات و گرفتگی شوند که مهم ترین آن ها دیابت است.

افراد دیابتی نسبت به سایر افراد تا دو برابر بیشتر در معرض خطر بیماری های قلبی و نیز حملات قلبی می باشند. بنابراین باید نسبت به سایرین تا دو برابر مراقبت های بیشتری داشته باشند.

دیابت به دنبال افزایش قند خون و کاهش سطح انسولین در بدن می تواند تغییراتی در قلب ایجاد کند ک باعث می شود برخی از مشکلات به وجود بیاید. از جمله این مشکلات افزایش تشکیل لخته خون و ایجاد اختلال در انقباض عروق قلبی است. تمامی این عوارض در مدت زمان طولانی باعث بروز سکته های قلبی و مغزی و گرفتگی عروق محیطی مثل گرفتگی عروق اندام های تحتانی می شود.

به همین جهت به همه بیماران دیابتی توصیه می شود که سطح قند خون دائماً کنترل شود. از انواع روش های کنترل میزان قند خون می توان به استفاده از انواع دارو های خوراکی یا انسولین اشاره کرد.

 

دیابت و ایست قلبی

مطالعات نشان داده است که آمار مرگ و میر و ایست قلبی در مبتلایان به دیابت هفت برابر افرادی است که دیابت ندارند. آمار قابل توجه مرگ و میر ها در افراد دیابتی به این شکل است که افراد دیابتی در خواب ایست قلبی می کنند و مرگ به سراغ  شان می آید.

آیا همه افراد دیابتی سکته قلبی را تجربه می کنند؟

خیر. افراد مبتلا به بیماری دیابت در صورتی که مراقبت های لازم را داشته باشند احتمال بروز سکته قلبی در آنان به کمترین میزان ممکن می رسد. همانطور که در بخش های قبلی اشاره کردیم بسیاری از نکات و مراقبت ها می تواند احتمال بروز مشکلات قلبی را کاهش دهد. مثل استفاده مرتب از دارو های تجویز شده، کنترل منظم فشار خون و قند خون.

مراقبت های تغذیه ای نیز از دیگر مراقبت های ضروری است که افراد دیابتی باید انجام دهند. همه این نکات باعث می شود سکته قلبی به سراغ شما نیاید.

علائم سکته قلبی در افراد دیابتی

همانطور که گفتیم سکته در بیماران دیابتی به عنوان سکته خاموش شناخته می شود زیرا که تمامی علائم و حملاتی که بیماران قلبی تجربه می کنند در بیماران دیابتی نیز به وجود می آید اما بدون درد است.

مهم ترین علائم سکته قلبی در بیماران دیابتی از این قرار است:

  • تنگ شدن نفس
  • احساس ضعف و غش کردن
  • احساس سرگیجه
  • عرق شدید
  • حالت تهوع

بدون درد بودن این علائم تا حدودی روند تشخیص و درمان را به تعویق می اندازند و احتمال مرگ و میز افزایش پیدا می کند.

سلامت قلب و عروق

بیماری های قلبی در افراد دیابتی شایع است.

پیشگیری از بروز بیماری های قلبی در افراد دیابتی

برخی از راهکار ها و روش هایی وجود دارند که باعث می شوند احتمال بروز بیماری های قلبی در افراد دیابتی کاهش یابد. مهم ترین این راهکار ها:

  • کاهش کلسترول خون؛ چربی خون بالا از جمله عواملی است که سبب بسته شدن شریان های قلب می شود. از این رو با کاهش میزان کلسترول احتمال گرفتگی و بروز بیماری های قلبی نیز کاهش خواهد یافت.

در واقع چربی ها در دیواره های رگ ها رسوب می کند و جریان خون را با مشکل روبرو می سازد. در نتیجه سرخ رگ ها بسته می شوند.

  • کاهش فشار خون؛ فشار خون بالا باعث می شود فشار بیشتری به قلب وارد شود. در نتیجه احتمال گرفتگی عروق افزایش می یابد.
  • کاهش وزن؛ یکی از مهم ترین عواملی که باعث می شود فشار خون افزایش پیدا کند افزایش وزن و چاقی افراد است. بنابراین با کاهش وزن می توانید از میزان فشار خون و آسیب ها به شریان های قلب جلوگیری کنید.
  • پرهیز از مصرف سیگار؛ سیگار کشیدن از جمله عواملی است که ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد. از سوی دیگر نیز سیگار کشیدن تاثیر مستقیمی روی غلیظ شدن خون دارد. زمانی که غلظت خون افزایش پیدا می کند احتمال گرفتگی شریان های قلبی نیز افزایش می یابد.
  • انجام فعالیت های ورزشی به طور مرتب؛ تحرک داشتن و انجام فعایت های ورزشی ساده و کم فشار تا حد زیادی می تواند فشار خون را تنظیم کند و از بروز خطرات احتمالی بکاهد.
  • این افراد باید مرتباً سالی یک بار به معاینه چشم بپردازند و از بهترین متخصصین چشم پزشک مشاوره های لازم را دریافت کنند.
  • سبک زندگی سالم و رفتارهای سالم در زندگی تا حد زیادی می تواند به بهبود وضعیت جسمانی کمک کند. برای مثال خواب کافی و به موقع و نیز مراقبت های تغذیه ای از مهم ترین نکات مراقبتی هستند.
ارتباط بیماری های قلبی با دیابت

تاثیرات منفی دیابت بر روی سلامت قلب و عروق

نتیجه گیری

در این مقاله تلاش مان معطوف بر این بود که بتوانیم نگاهی دقیق و علمی نسبت به رابطه دیابت و بیماری های قلبی ایجاد کنیم. در یک بخش مجزا و اختصاصی به مراقبت هایی پرداختیم که با انجام آنها می توانید از بروز درد ها و یا حملات قلبی جدی جلوگیری کنید.

امیدواریم که در صورت مواجهه با بیماری های قلبی و دیابت سریعا به بهترین متخصص قلب و عروق مراجعه کرده و روند تشخیص و درمان را پشت سر بگذارید.

دکتر ندامهرعلیزاده

فارغ التحصيل عمومي دانشگاه تهران تخصص از دانشگاه ايران بيمارستان قلب شهيد رجايي جز رتبه هاي بورد كشوري سال ٩٦ عضو انجمن قلب اروپا شاغل در بيمارستانهاي خاتم الانبيا - فياض بخش - دي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 1 =

Call Now Buttonتماس با پزشک