درمان فشار خون

بنا به مقیاس های اندازه گیری میزان فشار خون در افراد می توان به ابتلا به عارضه پر فشاری خون تشخیص داد این گونه مبتلایان برای این که بتوانند به سطح بالای از کیفیت زندگی خود دست یابند باید تمامی اقدامات درمانی را در پیش بگیرند تا متضرر بیماری های دیگری نشوند. در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد چگونگی شناسایی و درمان فشار خون بپردازیم تا مخاطبین عزیز با مطالعه این نوشتار به آگاهی و اطلاعات مفیدی برسند.

با ما همراه باشید:

در مورد فشار خون چه می دانید؟

با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، محققان دریافته اند فشار خون همان میزان نیرویی است بر دیواره ی تمامی شریان های بدن وارد می شود، در این چنین حالتی که خون در این بافت های بدن جریان می یابد.

بنا به اظهارات انجمن قلب ایالات متحده، در کشور آمریکا بیش از 85 میلیون نفر که از هر سه نفر، یک نفر بالای 20 سال سن دارند از عارضه پر فشار خون رنج می برند حال آن که چنانچه بیماری این افراد بدون درمان و کنترل نشده باقی بماند ممکن است مشکلات متعددی را برای آن ها به ارمغان بیاورد. نارسایی های قلبی، از دست دادن بینایی، سکته مغزی و بیماری های کلیوی از جمله عوارض عدم درمان پر فشاری خون است.

محدوده پر فشاری خون و فشار خون پایین کدام است؟

همانطور که می دانید میزان فشار خون را با دستگاه های مخصوص اندازه گیری می کنند که بر اساس این ابزار مهم و حیاتی می توان به تشخیص فشار خون بالا یا پایین رسید.

چنانچه فشار سیستولیک عددی کمتر از 90 میلی متر جیوه را نشان دهد می توان گفت فرد دچار فشار خون بالا پایین است. اما بر عکس آن زمانی که اندازه گیری فشار خون در دستگاه، بیشتر از عدد 120 – 139 میلی متر تجاوز می کند اصطلاحاٌ می گویند فرد  به پر فشاری خون رسیده است.

محدوده فشار خون

محدوده اندازه فشار خون

فشار خون بارداری و غربالگری

فشارخون در دوران بارداري اهميت خاص و ويژه اي از نظر خطرات وارده بر مادر و جنين دارد، اندازه گيري فشار بايد به صورت مرتب و هفتگي از زمان شروع بارداري انجام شود.
فشارخون براساس زمان شروع در دوران بارداري به سه دسته تقسيم مي شود:
١- فشارخون قبل از ٢٠ هفتگي يا نوع مزمن كه درواقع بيمار فشار بالا را از قبل از شروع بارداري داشته و ارتباطي به حاملگي ندارد.
٢- فشارخون بعداز ٢٠ هفتگي يا فشارخون مخصوص بارداري كه علت ايجاد اين نوع فشارخون ماهيت خود بارداري بوده كه نياز به پيگيري و درمان براساس ميزان فشارخون دارد.
٣-مسموميت بارداري به دنبال افزايش فشارخون يا همان (پره اكلامپسي)كه مهمترين عارضه فشارخون بالا در حاملگي است.
تعريف پره اكلامپسي: فشارخون بالاي ١٤٠/٩٠ دردونوبت اندازه گيري يا بالاي ١٦٠/١١٠ دريك نوبت به همراه يكي از موارد زير در ازمايشات يا علايم باليني بيمار شامل(دفع پروتيين در ادرار، افت پلاكت خون، افزايش انزيم هاي كبدي، افزايش سطح اوره يا كراتينين كليه، علايم تنفسي، مغزي يا بينايي)
عواملي كه فرد را مستعد فشارخون بارداري يا مسموميت حاملگي مي كنند: سن زير ٢٠ سال يا بالاي ٣٥ سال،سابقه فشارخون يا سابقه خانوادگي، چاقي، ديابت

لازم به ذکر است: مصرف اسپرين از سه ماهه اول حاملگي زير نظر پزشك از بروز فشارخون بارداري و مسموميت حاملگي جلوگيري مي كند.
عوارض فشارخون حاملگي و مسموميت بارداري شامل: مرگ و مير مادر و جنين،كاهش رشد جنين، جداشدن جفت، عوارض قلبي و عروقي در مادر
در صورتي كه هركدام از موارد خطر وجود داشته باشد بايد ختم بارداري صورت گيرد.

علائم فشار خون بالا چیست؟

بهتر است بدانید بسیاری از کسانی که دچار پر فشاری خون هستند علامت های خاصی را تجربه نمی کنند به همین دلیل است که برخی آن را قاتل خاموش می شناسند. با این اوصاف در شرایطی که میزان فشار خون به 110 تا 180 میلیمتر جیوه برسد بیماری در شرایط بحرانی قرار می گیرد و باید اقدامات اورژانسی اجرا شود. در چنین وضعیتی موارد مذکور مشهود می شود.

  • سر درد
  • افزایش درجه حرارت بدن و احساس گر گرفتگی از علامت های شایع از پر فشاری خون است.
  • عرق کردن های بیش از حد
  • اختلال در خواب
  • احساس درد در ناحیه قفسه سینه
  • استفراغ
  • افزایش میزان اضطراب
  • تغییر در رنگ پوست
  • سر گیجه
  • حالت تهوع
  • اختلال در بینایی
  • خونریزی از بینی بدون دلیل
  • آریتمی قلبی یا همان تپش قلب نا منظم
  • بروز مشکلات تنفسی
  • وزوز گوش
  • خستگی مفرط

علل بروز بیماری فشار خون

همانطور که در مباحث پیشین نیز به طور مفصل بدان اشاره کرده ایم، قلب یک عضو مهم و حیاتی در بدن است که وظیفه پمپاژ خون را بر عهده دارد خونی که اکسیژن کمی داشته باش را به سمت ریه ها می فرستد و بعد از تقویت و جابه جایی اکسیژن آن را تامین می کند بعد این خون غنی شده با اکسیژن به قلب و بعد تر به سمت بدن و عضلات مورد نیاز وارد می شوند. در چنین حالتی پمپاژ خون فشار را ایجاد می کند پس اگر کسی دچار پر فشاری خون باشد یعنی دیواره های شریان های اصلی بدن او فشار زیادی را متحمل می شود. علاوه بر آن عوامل متعددی که موارد زیر را شامل می شود نیز بر ابتلا به این بیماری تاثیر گذار هستند.

  1. سوابق خانوادگی

    عوامل وراثتی و ژنتیک، در صورتی که در اقوام نزدیک و خانواده خود کسی از این عارضه رنج می برد احتمال ابتلابه آن بیش از سایر افراد است. به عنوان مثال در قوم آمریکایی های آفریقایی تبار بیش از سفید پوست های دچار فشار خون بالا هستند.

  2. سن

    یکی دیگر از عواملی است که می تواند شانس ابتلا به این بیماری را بیشتر کند.

  3. چاقی

    از دیگر فاکتور های است که موجب بروز این عارضه می شود. لازم به ذکر است افرادی که دچار اضافه وزن بیش از اندازه هستند خطرات متعددی سلامتی و زیبایی شان را مورد تهدید قرار می دهد.

  4. استعمال دخانیات

    علاوه بر زیان های که برای سلامتی افراد به بار می آورد می تواند موجب گرفتگی عروق قلبی و پر فشاری خون گردد.

  5. برنامه غذایی نا مناسب

    مصرف زیاد نمک نیز به عنوان یکی از دلایل ایجاد فشار خون بالا شناخته شده است.

  6. افزایش سن

     با بالاتر رفتن سن ممکن است بیماری های بسیاری از جمله فشار خون برای فرد ایجاد می شود.

  7. کمبود ویتامین

  8. بی تحرکی و ورزش نکردن

درمان فشار خون

در ابتدا باید به شما مخاطبین عزیز بگوییم بسیاری از متخصصین این حوزه درمانی درمان از طریق تغییر سبک زندگی را به شدت توصیه می کنند زیرا با در برگیری رژیم غذایی مناسبی که بدون مصرف زیاد نمک و مشروبات الکلی است بسیار می توانند کمک کننده باشد.

راه دیگر برای درمان فشار خون بالا در جوانان و سایر افراد نیز وجود دارد، مصرف منظم و به موقع دارو های تجویزی از سوی متخصص قلب و عروق است، این گونه که قرص زیر زبانی نیترات در مدت زمان کوتاهی حدود 5 دقیقه به کاهش فشار خون می انجامد. علاوه بر نیترات، داروهای اورژانسی دیگر نظیر: فورزماید یا لازکس است که از طریق ورید تزریق می شود.

لازم به ذکر است در برخی از موارد درمان فشار خون عصبی نیز با مدیریت اضطراب و کاهش آن میسر می شود.

روش های درمان فشار خون بالا

انواع روش های درمان پر فشاری خون

در پایان این که

مستحضر باشید که اهداف درمان با توجه به شرایط فیزیکی و روحی در هر فرد بر آورد می شود که ممکن است شامل انواع روش های درمان شود یا این که فقط به یک نو شیوه درمانی نیز بسنده کنند. پس با انتخاب بهترین متخصص قلب و عروق در شهر محل سکونت خود و به کمک تبحر، تجربه وی از سلامتی تان محافظت کنید.

 

دکتر ندامهرعلیزاده

فارغ التحصيل عمومي دانشگاه تهران تخصص از دانشگاه ايران بيمارستان قلب شهيد رجايي جز رتبه هاي بورد كشوري سال ٩٦ عضو انجمن قلب اروپا شاغل در بيمارستانهاي خاتم الانبيا - فياض بخش - دي

2 پاسخ به “درمان فشار خون”

  1. Zohre. گفت:

    با سلام خدمت شما مادرم 60 ساله دیابتی و فشارخون بالا الان 5 متخصص رفتیم برای فشار خونش هیچ دارویی کنترل نمیکنه به غیر از والزامیکس که خیلی عالی بود ولی متاسفانه ادم شدید بدن پیدا میکنه و دوبار بیمارستان بستری شده دکترهها گفتن حساسیت به املودیپین داره دارو که تعویض میشه فشارش 19 تا 20 میره خواهش میکنم راهنمایی کنین همه دارو ها هم استفاده کرده لوزارتان والسارتان دیوان کاپتوپیریل انلا پریل فروزماید ولی جواب نمیده

    • دکتر ندا مهر علیزاده گفت:

      اگر می توانید قرص لیزینوپریل 20 روز 3 عدد مصرف و البته که باید حتما به مطب مراجعه کنید و بعد بتوان نسخه تجویز کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 5 =

Call Now Buttonتماس با پزشک