حمله قلبی از شناخت تا درمان
قلب یک عضو مهم و حیاتی در بدن انسان است که برای تپیدن و زنده ماندن نیاز به اکسیژن کافی دارند و زمانی که حمله قلبی رخ می دهد اکسیژن مورد نیاز ماهیچه های قلبی به شدت افت می کند یا در برخی از موارد کاملا قطع می شود و همین امر موجب بروز اختلال در عملکرد این عضو مهم می شود.
آمار ها حاکی از آن است که حمله قلبی عامل اصلی مرگ و میر در ایران است که اغلب آن ها از دانش پایین و نا آگاهی های در جهت علل و درمان این عارضه، نشات می گیرد. پس تحت هیچ شرایطی نباید مشکلات قلبی را هر چند جزئی را نادیده بگیرید چرا که قلب به عنوان مرزی است بین مرگ و زندگی.
پس کسانی اگر شما هم جزو آن دسته از کسانی هستید که چنین عارضه ای را تجربه کرده اید و یا نمی دانید چیست و چگونه اتفاق می افتد بهتر است مطالعاتی در این باب داشته باشید این گونه با افزایش سطح دانش پزشکی خود می تواند باعث جلوگیری از چنین اتفاق ناگهانی یا راهکار درمانی آن برسید. به عنوان مثال اگر در اطرافیان تان کسی دچار حمله قلبی شد می توانید در سریع ترین زمان ممکن واکنش های توانمندی نشان دهید وی را نجات دهید.
حمله قلبی چگونه رخ میدهد؟
به طور کلی حمله قلبی زمانی اتفاق می افتد که جریان خونرسانی به بدن به خوبی طی نشود و موجب کاهش اکسیژن ماهیچه های قلبی شود. در چنین شرایطی به دلیل این که اکسیژن مواد مغذی ماهیچه های قلبی هستند باعث تنگ تر شدن این عروق می شوند و در نهایت چربی، کلسترول و مواد مضر دیگری در این ناحیه تجمع می شود که متخصصین این حوزه درمانی از آن تحت عنوان پلاک یاد می کنند. این روند انباشته شدن تا جایی پیش می رود که انسداد عروق و شریان های اصلی خونرسانی ایجاد شود.
حمله قلبی چگونه رخ می دهد
دانستن علائم حمله قلبی ضروری است
همانطور که در مبحث پیشین بدان اشاره کرده ایم از آن جایی که این اتفاق سلامتی ما را هدف می گیرد پس باید نشانه های حمله قلبی از آن را به خوبی بشناسیم و با مشاهده هر یک از موارد مذکور هر چند به صورت خفیف یا شدید، سریعاٌ به پزشک متخصص قلب و عروق در تهران مراجعه کرده تا با تشخیص بالینی به موقع اقدامات درمانی اعمال و سلامتی بیمار حفظ شود.
- حالت تهوع
- عرق سرد
- خستگی مفرط
- سرگیجه یا سبکی سر
- احساس شدید درد در ناحیه قفسه سینه که در بسیاری از موارد در قسمت مرکزی قفسه سینه متمرکز می شود و ممکن است به صورت نوسانی شدت و ضعف داشته باشند. این گونه درد های ناراحتی و فشار شدیدی برای فرد رقم می زند. هم چنین درد در ناحیه فوقانی بدن یا ر نواحی دست، کمر، گردن، فک یا شکم نیز شایع است.
- تنگی نفس که گاهی هم ممکن است بدون هیچ گونه احساس درد در قفسه سینه ایجاد شود.
*لازم به ذکر است موارد مذکور ممکن است به آرامی و تدریجاٌ مشخص شود پس نباید درد یا ناراحتی کمی را فراموش کنید.
علائم حمله قلبی در زنان و مردان
چه نوع دردی حمله قلبی به حساب می آید؟
درد سينه با ميزان متوسط تا شديد، ماهيت فشارنده، سوزشي و در محل پشت جناق سينه، يا سمت چپ سينه با انتشار به دست ها، فك و حتي درد در سمت راست سينه كه به ويژه با فعاليت تشديد شود بيشتر مطرح كننده حمله قلبي حاد مي باشد.
علت بروز حمله قلبی چیست؟
بیماری و عارضه های فراوانی موجب بروز چنین عارضه ای می گردد که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد:
- اختلال عروق کرونری قلب: بر اساس مطالعاتی که انجام شده است اکثر کسانی که این نوع عارضه را تجربه می کنند در سابقه ابتلا به بیماری های عروق کرونری را داشته اند.
- اسپاسم یا گرفتگی ماهیچه های قلبی: به عنوان یک دلیل کمتر شایع از اما موثر در بروز حمله قلبی شناخته شده است این اتفاق باعث مسدود شدن جریان خونرسانی می شود و اغلب مرتبط با مصرف برخی از مواد مخدر یا فشارهای سنگین روانی و درد شدید یا حتی در معرض سرمای شدید قرار گرفتن و استعمال دخانیات ایجاد می شود.
در زمان رخداد حمله قلبی چه باید کرد؟
یکی از سوالات پر تکرار و مهم است که از سوی کاربران عزیز این وب سایت مکررا ٌ پرسیده شده است و بر آن شده ایم تا در مورد اقدامات موثر درمانی این عارضه اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم.
در چنین شرایط بحرانی اول باید به اورژانس فوری تماس گرفته و سپس کمک به کاهش میزان آسیب به بافت های مهایچه ای قلب بیمار است این گونه می توان شانس بهبودی بیمار را افزایش داد.
در زمان بروز حمله قلبی چه باید کرد؟
عوارض بروز حمله قلبی
با توجه به اهمیت و تاثیر بسیار این عارضه بر سلامتی بیمار، چنانجه در اولین فرصت درمان نشود ممکن است شرایط بیماری را برای بیمار تشدید کند یا حتی سبب ایجاد بیماری زمینه ای دیگر در بدن شما شود. بسته شدن شریان های اصلی خونرسانی از جمله مواردی است می توان به آن اشاره کرد.
پیشگیری بهتر از درمان
جمله شعاری پیش پا افتاده ای است که در مفهوم و عمل آن سلامتی و زیستنی با کمیت و کیفیت نهفته است پس بی خیالی نشوید و بدان توجه کنید.
برای کاهش بروز این نوع عارضه می توان در اولین فرصت سبک زندگی سالمی را همراه با فعالیت های بدنی و انجام تمرینات ورزشی صحیح، برنامه غذایی مناسب حاوی انواع ویتامین و پروتئین های مورد نیاز بدن و هم چنین دوری از مواد مخدر و مشروبات الکلی در پیش گرفت.
علاوه بر این باید به طور منظم چکاپ های دوره ای خود را انجام دهید و سلامت عمومی بدن خود باخیر باشید.
به عنوان مثال از آزمایش های چکاپی که جهت اندازه گیری میزان قند خون یا ارزیابی شاخص کلسترول و چربی خون انجام می شود استفاده کنید و نیازی به آزمایش های پیچیده و تخصصی نیست.
برای مواقع اورژانسی آماده باشید
این امر کمک بسیاری به پیشگیری از شدت آسیب عارضه به بدن شما می کند.
با این کار های ساده می توانید موجب تسریع در روند بهبودی یا انتخاب مناسب راهکار های درمانی در میان گزینه های موجود، شوید.
در ابتدا بهتر است لیست تمامی اقلام دارویی که در حال حاضر مصرف می کنید یا آن دسته از دارو های که خودتان می داندی بدن تان به آن ها واکنش آلرژیکی نشان می دهد را تهیه و در محل مناسب در دسترس قرار دهبد.
سپس چنانچه علاوه بر بیماری های قلبی از عارضه ای دیگری نیز رنج می برید حتما اطلاع دهید به عنوان فردی دیابتی نمی تواند از سرم های قندی که به منظور بهبود وضعیت عمومی بیمار می شود استفاده کند.
چگونه می توان حمله قلبی را درمان کرد؟
با مراجعه به متخصص قلب و عروق متبحر و مجرب می توانید شانس بهبودی تان را در سریع ترین زمان ممکن افزایش دهید.
سپس پس از تشخیص های بالینی های به موقع می توان از راهکار های درمانی زیر بسته به میزان شدت و ضعف عارضه، استفاده کرد.
-
دارو درمانی
که به عنوان درمانی سریع از آن کمک می گیرند با تجویز دارو های با شکل های خاصی از قبیل قرص، اسپری، آمپول و … که شامل: آسپرین، نیتروگلیسیرن می شود.
-
اکسیژن تراپی
-
دخالت کرونری
که یک نوع روش نوین در جهت درمان شناخته شده است بدون انجام عمل جراحی خاصی می توان به باز شدن عروق کمک کند.
-
عمل جراحی قلب باز
-
توانبخشی قلبی و عروقی
نتیجه گیری
پس چنانچه هر گونه بیماری یا نارسایی قلبی داشتید حتما با بهترین متخصص قلب و عروق مشورت و به طور مداوم به وی مراجعه کنید تا از بروز سایر بیماری های شدید تری که تهدید جدی برای سلامتی تان به حساب می آید جلوگیری شود.
دیدگاهتان را بنویسید