تاثیر استرس بر قلب

همانطور که همه ما می دانیم استرس دیگر بخش لاینفک زندگی های امروزه انسان ها شده است به عنوان واکنشی طبیعی در برابر اتفافات مترقبه و غیر متقربه بروز پیدا می کند. این تجربه شایع انسانی گاهی اوقات به حدی افزایش پیدا می کند که به بخشی از سیستم جسمانی بدن نیز آسیب می رساند. چنانچه تعداد دفعات استرس با شدت بیشتر به سراغ آدمی بیاید بیماری های جسمی و روحی فراوانی گریبان گیر افراد می شود. اضطراب که همان شرایط استرس در هم تنیده گنگ را در بر می گیرد، حتی می تواند بر روی قلب و عروق انسان نیز اثر بگذارد. بنابراین باید در ابتدا به فکر مدیریت و درمان این اختلال روانی باشیم تا از بروز انواع بیماری های جسمانی پیشگیری شود.

هم اکنون نیز قصد داریم در مورد تاثیر استرس بر قلب را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم، با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در خور کسب کنید.

توضیحات خانم دکتر ندا مهر علیزاده متخصص قلب عروق در این زمینه را بشنوید:

 

استرس چگونه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد؟

با توجه به شیوع بیشتر انواع بیماری های قلبی در بین مردم، محققین بر آن شدند و تحقیقاتی که انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که استرس نه تنها می تواند باعث تخریب روح و روان فرد شود بلکه به عنوان عامل مهمی در بروز عارضه های جسمانی از قبیل بیماری های قلبی نیز شناخته شد. البیته که علاوه بر استرس ، پر خوری، استعمال دخانیات، سوئ مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی این ها همگی بر روی کارکرد قلب، تاثیر منفی می گذارند.

عموماٌ استرس باعث ترشح هورمون های به نام آدرنالین و کورتیزول در بدن می شوند این هورمون ها می توانند سطح ضربان قلب را تا حدی بالا ببرند و در نهایت منجر به بیماری آریتمی قلبی، فشار خون بالا، درد در قسمت قفسه سینه، اختلال در تنفس می شوند. پس به یاد داشته باشید که این گونه این واکنش ها علائم استرس را به شما نشان می دهند.

در این صورت با پایدار بودن این حالات روانی فشار بیشتری به قلب تان وارد می شود بدین ترتیب ابعاد مختلف زندگی شما را به خصوص سلامتی تان را تحت تاثیر قرار می دهد. هم چنین مطالعات انجام شده حاکی از آن است که استرس با تغییر در مسیر لخته شدن خون، احتمال حمله قلبی را افزایش می دهد.

جالب است بدانید استرس علاوه بر ابتلا به عارضه های قلبی به تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز منجر می شود. از همه مهم تر استرس مزمن اگر با تنبلی و اضافه وزن بالا و برنامه غذایی نا مناسب نیز همراه شود مشکلات عدیده ای برای بدن ایجاد می شود. ناراحتی های فیزیکی عمده ای مانند سر درد و اختلالات گوارشی از نمونه های دیگر این آسیب های فیزیکی است.

تاثیر استرس بر بدن

نمایی از تاثیرات استرس بر بدن

چه عواملی باعث ایجاد استرس می شود؟

در ابتدا بهتر است بدانید که استرس در نتیجه نوسانات هورمونی و تغییرات فیزیکی و محیطی رخ دهد. تمامی مواردی که مسبب شکل گیری استرس در بدن شما می شوند را عوامل استرس زا می نامند.

عوامل استرس زا شامل موارد زیر می شود:

  • دردسر های جزئی
  • تغییر در سبک زندگی
  • ابتلا به بیماری
  • فقدان دوست یا عزیزی
  • وجود مشکلات بسیار در رابطه عاطفی
  • فعالیت های جسمی و ذهنی بیش از حد توان
  • بارداری
  • بی کاری
  • بی پولی
  • کمال طلبی
  • شلوغی
  • یک شروع تازه در هر کاری
  • تنهایی و بازنشستگی

همگی جزو مواردی هستند که با عنوان استرس زا شناخته شده اند. در این صورت چنانچه شما توانایی شناسایی این فاکتور های استرس زا را در زندگی تان داشته باشید راحتتر می توانید از شر آن خلاص شوید در واقع بر اساس توصیه های درمانگر ها شناخت های از این دست می توانند هم چون کلید های برای مدیریت استرس هستند.

چگونه می توانیم با استرس مقابله کنیم؟

پرسش فوق یکی از سوالات پر تکراری است که از سوی کاربران این وب سایت مکرراٌ پرسیده شده است به دلیل اهمیت بالای این موضوع بر آن شده ایم تا در این مورد اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم تا در نهایت شاهد جامعه با افراد آگاه و سلامت باشیم.

بعد از پشت سر گذاشتن مرحله شناخت علل استرس در زندگی تان، گام بعدی یادگیری و کسب مهارت های برای مقابله با آن است. این که بتوانید در حین درمان بیماری های قلبی تان به با استرس تان هم مقابله کنید می توان گفت شانس موفقیت و تسریع در بهبودی تان افزایش می یابد. البته شما به تنهایی ممکن است نتوانید از پس مدیریت و کنترل آن برآیید به همین دلیل توصیه می شود علاوه بر متخصص قلب و عروق از یک درمانگر روانپزشک نیز کمک بگیرید.

از جمله کار های که شما را در این امر یاری می کند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فعالیت بدنی و انجام تمرینات ورزشی منظم یکی از مواردی است که در برطرف کردن استرس نقش بسیار موثری را ایفا می کند. چرا که در حین انجام ورزش هورمون های شادی آور ترشح و مغز نیز درگیر فعالیت بدنی می شود استرس کمرنگ تر می شود.
  2. عدم استعمال دخانیات
  3. برخورد قاطعانه در برابر خواسته های نامعقول اطرافیان تان شما را یک قدم به درمان نزدیک می کند.
  4. انتظارات واقع بینانه شما را به راهی درست راهنمایی می کند.
  5. استراحت و خواب کافی

نکات مهم در رابطه با تاثیر استرس بر قلب

  • جالب است بدانید اختلالات روانی زنجیره وار هستند این گونه که برخی از افراد به دلیل این که درگیر افسردگی شدید هستند از استرس بالای برخوردارند و در نهایت از مشکلات جسمانی هم چون نارسایی های قلبی نیز رنج می برند.
  • گاهی اوقات اثرات استرس می تواند جبران ناپذیر باشد زیرا قلب یک عضو مهم و حیاتی بدن است و به خطر افتادن سلامت آن ابعاد مختلف زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. پس با تشخیص به موقع این اختلال روانی و به کمک انواع تست های تشخیصی بیماری های قلبی اعم از: اکوکاردیوگرافی، هولتر ضربان قلب، تست ورزش می توان روند درمانی را آغاز و بهبودی را تجربه کرد.
میزان اثر بخشی استرس

استرس افزایش می دهد:

در نتیجه

برای سلامت جسم و جان تان از محیط های استرس زا دوری کنید و تلاش کنید با تکنیک های مذکور حال دل و جسم تان را خوب کنید قطعا این گونه زندگی با کیفیت تری را نسبت به قبل تجربه خواهید کرد. البته در نظر داشته باشید در این راه پر پیچ و خم و دراز باید از کارشناسان حوزه سلامت هم چون متخصصین قلب و عروق و بهداشت روان کمک بگیرید.

دکتر ندامهرعلیزاده

فارغ التحصيل عمومي دانشگاه تهران تخصص از دانشگاه ايران بيمارستان قلب شهيد رجايي جز رتبه هاي بورد كشوري سال ٩٦ عضو انجمن قلب اروپا شاغل در بيمارستانهاي خاتم الانبيا - فياض بخش - دي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =

Call Now Buttonتماس با پزشک