متخصص قلب و عروق در تهران

به طور حتم همه افراد می دانند که قلب یکی از مهم ترین اعضای بدن محسوب خواهد شد و با ایجاد مشکل برای این عضو از بدن ممکن است برخی از اعضای دیگر بدن در عملکرد خود دچار مشکل شوند.همه افرادی که از انواع بیماری های قلبی و عروقی رنج می برند یک دغدغه بسیار مهمی دارند آن هم این است که چگونه بتوانند بهترین متخصص قلب و عروق در تهران و یا در شهر محل سکونت خود پیدا کنند.

حال آن که در شهر های بزرگی هم چون تهران که در انبوه جمعیتی و تعداد بسیاری از متخصصین این حوزه درمانی انتخاب سخت و سخت تر می شود و این گونه برای یافتن بهترین متخصص قلب و عروق در تهران باید آگاهی و دانش پزشکی خود را بالا ببرند تا کمی از دشواری آن کاسته شود. در این مقاله نیز قصد داریم به منظور سهولت در انتخاب دکتر قلب و عروق خوب در تهران اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم. با ما همراه باشید.

متخصص قلب و عروق کیست؟

در درجه اول باید بررسی کنیم که متخصص قلب و عروق چه وظایفی دارد و چه خدماتی را برای بیماران و مراجعه کنندگان ارائه می دهد. متخصص قلب و عروق کسی است که با تلاش و پشتکار فراوان خود تمامی مراحل آموزشی و پژوهشی لازم برای کسب درجه بورد تخصصی قلب و عروق را گذرانده باشد. چنین فردی با دانش و مهارت بالای خود می توانند برای جامعه مفید و مثمر ثمر باشد این گونه با تبحر بسیار از پس مشکلات و ناراحتی های بیماران قلبی و عروقی بر می آید.

لازم به ذکر است: متخصص قلب و عروق خوب می تواند با تشخیص سریع و دقیق خود روند درمانی بیماران را به خوبی آغاز کند تا بهبودی زودتر حاصل شود.

بهترین متخصص قلب و عروق در تهران

ویژگی‌ها و وظایف متخصص قلب و عروق:

در این قسمت از مقاله قصد داریم در رابطه با خدماتی که یک متخصص قلب و عروق باید برای بیماران ارائه دهد اطلاعاتی را برای سهولت بیماران عزیز بیان کنیم.

وظیفه یک متخصص قلب و عروق رسیدگی به وضعیت قلب و عروقی است که خونرسانی را در بدن انجام داده همچنین عضو مهمی از بدن انسان است. تعیین هر گونه نارسایی در سیستم قلب و عروق، علت بیماری و … در حیطه تخصص دکتر قلب و عروق قرار دارد. لازم به ذکر است که پزشک قلب و عروق عمل جراحی را انجام نمی دهد بلکه اگر لازم بداند که قلب بیمار تحت جراحی قرار گیرد، باید از یک جراح خبره و ماهر در این زمینه کمک بگیرد.

خدمات متخصص قلب و عروق:

  • متخصص قلب و عروق در ابتدا باید آزمایش های لازم و تست های مربوط به تعیین وضعیت قلب بیمار را انجام دهد و تا قلب از این که نتیجه آزمایش ها مشخص نشده است، حدس های ذهنی خود در مورد بیماری را بیان نکند تا موجب نگرانی بیمار نشود. استرس می تواند وضعیت قلب را بدتر کرده و در نتیجه ، نتیجه آزمون خطا خواهد داشت.
  • سپس پزشک قلب و عروق آزمایشات را بررسی کرده و معاینات فیزیکی را بر روی بیمار انجام می دهد. لازم است یک پرونده پزشکی برای بیمار تشکیل شود. این پرونده شامل مجموعه آزمایش ها و تست های انجام شده، نتیجه معاینات فیزیکی، روش درمان، دوره درمانی، وضعیت بیمار تا شرایط فعلی و … خواهد بود. علت نیاز به پرونده پزشکی این است که اگر بیمار در حین درمان تصمیم گرفت که به متخصص قلب و عروق دیگر مراجعه کند و یا اگر پزشک قلب و عروق لازم دانست که در حین درمان، از متخصصین دیگر هم کمک بگیرد، این پرونده پزشکی می تواند گزارش کاملی از وضعیت بیمار را ارائه کند.
  • ممکن است که دکتر قلب و عروق در حین درمان تصمیم بگیرد که روش درمانی را تغییر دهد. در این صورت بیمار باید تابع نظر وی باشد. عاقلانه ترین کار این است که متخصص قلب و عروق قبل از این که یک روش درمانی را آغاز نماید، شرایط بیمار و نتایج آزمایشات را به خوبی بررسی کرده و سپس تصمیم نهایی نحوه درمان را اتخاذ کند.
  • متخصص قلب و عروق باید تا جایی که امکان دارد، درمان دارویی و غیر جراحی را برای بیمار در نظر بگیرد. جراحی آخرین گزینه انتخابی است و در زمانی اعمال می شود که روش های دیگر بر روی بیمار جواب ندهد. برای مثال ممکن است متخصص قلب و عروق تنها به تغییر سبک زندگی و تجویز چند دارو اکتفا کند.

تست تشخیص بیماری های قلبی  درمان هر گونه عارضه در این ناحیه از بدن با استفاده از ابزار های زیر که در مطب هر متخصص قلبی موجود است، پزشک می تواند نوع بیماری قلبی را تشخیص داده و درمان را به بهترین نحو آغاز کند. روش های تخشیص بیماری های قلبی  عبارت اند از:

هولتر فشار خون
هولتر فشار خون

هولتر فشار خون (Blood pressure holter)

مانیتور هولتر فشار خون یک دستگاه قابل حمل با باتری است که بسته به نوع نظارت مورد استفاده، فعالیت قلب شما (ECG) را به طور مداوم برای 24 تا 48 ساعت یا بیشتر اندازه گیری و ثبت می کند. اندازه دستگاه به اندازه یک دوربین کوچک است. این سیم دارای الکترودهای نقره ای به اندازه دلار است که به پوست شما متصل می شوند. مانیتور هولتر و سایر دستگاه هایی که نوار قلب شما را هنگام انجام کارهای روزمره ضبط می کنند، الکتروکاردیوگرام سرپایی نامیده می شوند.

  1. یک نوع روش مناسب برای اندازه گیری میزان فشار خون بیماران مبتلا به پرفشاری یا کم فشاری خون است.
  2. با توجه به اعداد نمایش دهنده در مانیتورینگ آن پزشک مرحله تشخیص و درمان را آغاز می کند.

مراحل  انجام تست هولتر فشار خون:

  1. تکنسین ویژه آموزش دیده مانیتور هولتر را متصل می کند و به شما آموزش می دهد که چگونه علائم خود را هنگام استفاده از آن ثبت کنید.
  2. ابتدا تکنسین الکترودها را به قفسه سینه شما متصل می کند. اگر سینه ای مودار دارید، ممکن است مقداری از موها را بتراشد تا الکترودها را محکم وصل کند.
  3. هنگامی که الکترودها در محل قرار گرفتند، تکنسین به شما کمک می کند تا مانیتور هولتر را روشن کنید و نحوه مراقبت از آن را توضیح می دهد.
  4. می توانید مانیتور را در جیب یا کیسه حمل کنید، مانند کیف پول یا دوربین از روی شانه ها و گردن خود آویزان شوید یا آن را به کمرتان متصل کنید.

هنگام استفاده از مانیتور، فعالیت های معمول خود را انجام دهید با این موارد:

  1. هنگام رفتن با مانیتور، حمام، دوش یا شنا نکنید.
  2. از مناطق با ولتاژ بالا، فلزیاب ها یا آهن ربا های بزرگ دور باشید.
  3. تکنسین به شما نشان می دهد که چگونه در حین انجام آزمایش، یک دفترچه یادداشت از فعالیت ها و علائم خود نگه دارید. مهم است که یک دفترچه یادداشت دقیق داشته باشید. اگر علائمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، ضربان قلب ناهموار یا سرگیجه را احساس کردید، در روز مورد نظر  زمان شروع و آنچه را که انجام می دادید یادداشت کنید.

هولتر ضربان قلب (Blood pressure holter)

هولتر ضربان قلب نوعی از آزمایش های قلبی برای بررسی سلامت قلب و عروق است در این نوع تست متخصص قلب و عروق به اندازه تعداد ضربان قلب بیماران می پردازد.

الکتروکاردیوگرام های منظم (نوار قلب یا EKG) به پزشک اجازه می دهد تا در یک مرحله از زمان آزمایش ECG فعالیت قلب شما را بررسی کند. اما ریتم های غیر طبیعی قلب و علائم قلبی ممکن است بیایند و بروند. به همین دلیل است که ممکن است در طول انجام فعالیت های عادی، پزشک شما بخواهد ضربان قلب شما را ارزیابی کند. در صورت ضربان قلب سریع، آهسته یا نامنظم به نام آریتمی، ممکن است از شما بخواهند که مانیتور هولتر بپوشید.

تست ورزش قلب
تست ورزش قلب
  • تست ورزش

نوعی دیگر از روش های تشخیص بیماری های انجام تست ورزش یا استرس تست است که پزشک افراد مشکوک به بیماری های قلبی را در حین استراحت و در حین انجام فعالیت های بدنی شدید و نیمه سنگین وضعیت عملکردی قلب را به خوبی ارزیابی می کند. در ادامه در رابطه با تست ورزش اطلاعات بیشتری برای شما همراهان عزیز ارائه شده است:

تست ورزش قلب:

تست ورزش به عنوان یک آزمون تشخیص برای مشخص شدن عملکرد قلب توسط متخصص قلب و عروق تجویز خواهد شد. این تست در واقع یک آزمون ارزیابی  برای بررسی عملکرد توانایی قلب به فشارهای خارجی همانند استرس، شوک های عصبی و موارد دیگر است. در واقع عملکرد قلب در یک محیط کنترل شده بررسی خواهد شد و استرس و عوامل خارجی هم با فعالیت های بدنی و یا تزریق برخی از داروها همانند وریدی ایجاد می شود.

در واقع این تست گردش خون کرونر فرد بیمار را در دو زمان که شامل زمان استراحت و انجام فعالیت های بدنی است با یکدیگر مقایسه خواهد کرد. و با کمک همین تست جریان غیر طبیعی خون به عضله قلب را تحت نظر قرار خواهد گرفت. این تست در زمینه تشخیص بیماری های دیگر قبلی همانند عروق کرونر و تشخیص بیماری ایسممیک قلب و ارزیابی حمله های قلبی(انفارکتوس میوکارد) به کار گرفته خواهد شد.

روش انجام تست ورزش قلب:

این تست به این صورت انجام خواهد شد که پزشک و متخصص قلب و عروق به منظور اندازه گیری وضعیت قلب در مقابل فشار های خارجی به فرد، یک دستگاه سنجش نوار قلب متصل خواهد کرد. سپس از یک اکوکاردیوگرام برای تصویربرداری با استفاده از امواج مافوق صوت از قلب یا دوربین گاما برای تصویربرداری از رادیوایزوتوپ های تزریق شده در جریان خون استفاده خواهد شد.

اکوکاردیوگرافی

اکوکاردیوگرافی یا اکو(سونوگرافی قلب) یکی دیگراز روش هایی که مشکلات قلبی با کمک آن تشخیص داده خواهد شد روش اکوکاردیوگرافی است در این روش با استفاده از امواج فراصوت، تصویری از قلب گرفته خواهد شد. همچنین در این روش یک پروب در سینه و یا در مری قرارداده می شود. در واقع در این روش این مسئله تشخیص داده خواهد شد که آیا مشکلی در دریچه های قلبی وجود دارد یا خیر و همچنین میزان پمپاژ خون سنجیده می شود.

از این نوع شیوه تشخیصی انواع اختلالات قلبی تحت عنوان تست اکوی قلبی نیز یاد می شود که در آن طی استفاده از امواج صوتی و تصاویر متحرک از قلب به نحوه کارکرد قلب پی می برند.

عکس پرتوی ایکس
عکس پرتوی ایکس

عکس پرتوی ایکس

با کمک این روش از اندام های داخلی بدن همانند: اندامهای داخل سینه (مانند قلب، ریه ها و رگهای خونی) با اشعه ایکس، عکس برداری خواهد شد با کمک این روش پزشک متخصص می تواند نارسایی قلب را درافراد مشخص کند.

آنژیوگرافی قلب

این نوع از عمل به منظور بررسی و یا درمان هر گونه ناهنجاری یا گرفتگی در عروق قلبی است انجام می شود که اغلب در بیماران با علامت های خاصی صورت می گیرد.

انواع بیماری های قلبی و عروقی

امروزه بنا به دلایل مختلفی از سبک زندگی ناسالم گرفته تا آلودگی هوا و حجم آلاینده های موجود در هوا استنشاق شده ی همه ما ممکن است در خطر ابتلا به انواع بیماری های قلبی باشیم به همین دلیل بهتر است بدانید اختلالات قلبی طیف گسترده ای از بیماری های را در بر می گیرد که نیاز به تجربه و مهارت بالای متخصصین این حوزه درمانی دارد.

در این مبحث در مورد انواع بیماری های قلبی و عروقی که ممکن است گریبان گیر افراد باشد اشاره خواهیم کرد:

ایسکمی خاموش

این عارضه به معنی کاهش عملکرد خونرسانی به عضلات قلبی است که در صورت عدم درمان و طولانی شدن دوره بیماری ممکن است در نهایت منجر به بروز حملات قلبی یا آسیب قلبی شدید و حتی ایست قلبی و مرگ شود.

انسداد و تنگی دریچه آئورت

این بیماری در صورتی تشخیص داده می شود که با علائمی مشخص و در هنگام باریک شده دریچه آئورت قلبی که باعث عدم باز و بسته شدن کامل دریچه و در نهایت انسداد جریان خون رسانی قلبی می شود.

آنژین صدری

این بیماری نوعی احساس شدید درد در ناحیه قفسه سینه است که در حین انجام فعالیت های سنگین و نیمه سنگین هم بیشتر و بیشتر می شود. گاهی ممکن است به دلیل ضخیم شریان های اصلی خون و اکسیژن اتفاق بیوفتد.

آریتمی قلبی

به آن دسته از افرادی که بنا به دلایل مشخصی دچار نامنظمی در ضربان قلب خود شده اند می توان گفت: آریتمی قلبی را تجربه کرده اند که با کمک دارو های مختلف می توان به کنترل و کاهش علائم آن رسید.

اختلال عروق کرونری

این بیماری را به عنوان شایع ترین اختلال قلبی که علت مرگ بسیاری از زنان و مردان در سراسر جهان است می شناسند که به دلیل تنگ شدن شریان های اصلی که خون را به عضلات قلبی می رسانند اتفاق می افتد.

حمله قلبی ( انفارکتوس میوکارد)

حمله قلبی به عارضه ای گفته می شود که در یک زمان مشخصی طی اتفاقی جریان خونرسانی به یکی از نواحی قلبی قطع می شود و لخته خونی موجب انسداد این پروسه خونرسانی می شود.

انسداد رگ های قلبی

یکی از شایع ترین بیماری های قلبی شناخته شده است که سالانه هزاران نفر را به کام مرگ می کشاند این در حالی است که به راحتی می توان با مراجعه و مشاوره از متخصص قلب و عروق مجربی به صورت حضوری یا غیر حضوری به کنترل و درمان این عارضه پرداخت.

نارسایی قلبی

این عارضه به معنای کم کاری قلب در پمپاژ کردن خون به کل اعضای بدن است. محققان از این بیماری تحت عنوان احتقان قلبی نیز یاد می کنند بهتر است بدانید احتقان یعنی جمع شدن مایعات در بدن به دلیل عدم توانایی پمپاژ خون توسط قلب، بنابراین نوعی اختلال در کارکرد این عضو مهم محسوب می شود.

چه زمانی باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کرد؟

علائم بسیاری در ارتباط با قلب وجود دارد که ممکن است شما را به مراجعه به یک متخصص قلب و عروق سوق دهد. در موارد زیر باید به متخصص قلب مراجعه کنید:

تنگی نفس:

ناتوانی در نفس کشیدن می تواند نشانه هشدار دهنده یک مشکل قلبی باشد و باید سریعاً با پزشک معالجه شود. 

سرگیجه:

سرگیجه یک احساس عدم ثبات است و می تواند به عنوان احساس چرخش یا چرخش در سر توصیف شود. سرگیجه می تواند به موارد مختلفی از جمله بیماری قلبی یا فشار خون ناپایدار اشاره داشته باشد.

بیهوش شدن(غش کردن):

غش می تواند به عنوان از دست دادن هوشیاری ناگهانی توصیف شود. علت آن کمبود جریان خون در مغز است. سبکی سر و سرگیجه غالباً سیگنال هایی هستند که ممکن است فردی را در معرض بیهوشی قرار دهد. دلایل مختلفی مانند :

  • کاهش قند خون
  • حملات وحشت
  • کم خونی
  • بیماری های قلبی
  • و…

می تواند باعث بیهوشی کوتاه مدت در فرد شود. که فرد بیمار باید علائم خود را به صورت کامل به پزشک خود ممتقل کرد و آن ها را برطرف کند. این امر بسیار حائز اهمیت است که در صورت بروز بیهوشی کوتاه مدت به پزشک مراجعه کنید به خصوص اگر بطور منظم آنها را تجربه می کنید.

درد قفسه سینه:

درد قفسه سینه که با نام   آنژین هم شناخته می شود – اغلب هنگامی رخ می دهد که قلب اکسیژن کافی دریافت نمی کند. درد گاهی اوقات می تواند به شانه ، بازو و فک منحرف شود. اگرچه تمام درد قفسه سینه آنژین نیست ، اما باید همیشه با پزشک معالج آن را در میان بگذارید.

زمانی که موارد نام برده شده در قسمت پایین را در خود احساس کردید باید با اورژانس تماس گرفته یا به پزشک مراجعه کنید:

  • احساس ناگهانی فشار
  • فشار در زیر استخوان سینه دردی که به فک ، بازوی چپ یا پشت شما گسترش می یابد.
  • درد ناگهانی قفسه سینه همراه با تنگی نفس ، به ویژه پس از یک دوره عدم فعالیت
  • حالت تهوع
  • سرگیجه
  • ضربان قلب سریع
  • تنفس سریع
  • گیجی
  • تعریق زیاد فشار خون بسیار پایین
  • ضربان قلب بسیار پایین

احساس بال زدن در قفسه سینه:

احساس بال زدن ممکن است مربوط به بیماری قلبی یا اختلالات باشد و باید با پزشک در مورد آن صحبت شود. بال زدن قلب ممکن است به صورت زیر در افراد تجربه شود:

  • تپش قلب (ضربان های سریع) قلب
  •  ضربت ناگهانی در قفسه سینه

نتیجه گیری:

در نظر داشته باشید که اگر واقعا به دنبال بهترین متخصص قلب و عروق هستید به زمان و مکان حضور وی توجه چندانی نداشته باشید چرا که حیاتی ترین عضو بدن شما قلب است و باید برای سلامتی این عضو با ارزش هر کاری که بتوانید انجام دهید

دکتر ندامهرعلیزاده

فارغ التحصيل عمومي دانشگاه تهران تخصص از دانشگاه ايران بيمارستان قلب شهيد رجايي جز رتبه هاي بورد كشوري سال ٩٦ عضو انجمن قلب اروپا شاغل در بيمارستانهاي خاتم الانبيا - فياض بخش - دي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 7 =

Call Now Buttonتماس با پزشک